Ken je dat? Voordat je op vakantie gaat heb je allemaal plannen over hoe je fit de zomer in zal gaan en dat je eindelijk weer eens een mooie bikini aan kunt. Maar door je werk, werkzaamheden in huis, kind en noem maar op geef je jezelf niet de ruimte je doelen te bereiken.

Eindelijk op vakantie kostte het mij 4 dagen om echt te genieten en goed tot rust te komen. En toen had ik de ruimte om eens na te denken. Hoe vitaal voel ik me nu eigenlijk? Sinds december 2016 zijn mijn man (Mike) en ik de trotse ouders geworden van een dochter. Na enkele tegenslagen op het gebied van zwanger raken is zij dan ook echt een geschenk. Als ouders zijn we blij met het karakter van onze dochter. Ze wilt ontdekken, leren en spelen maar dit kost ook heel veel energie. Als je even tijd hebt voor jezelf ben je of kapot of ben je bezig met allerlei (huishoudelijke) taken. De ruimte om echt even dingen voor jezelf te doen is erg schaars en dan is het makkelijker om een beauty magazine te lezen dan om te gaan sporten.

 

Op vakantie eindelijk weer eens heerlijk kunnen wandelen, met onze dochter in een draagrugzak konden we niet heel ver maar wel genoeg om toch te genieten van de Ardèche in Frankrijk. Heerlijk kunnen zwemmen, maar ook eens rustig een dik boek kunnen uitlezen. Tijdens deze vakantie kwam het besef dat ik er helemaal klaar mee was, een punt erachter. Als eigenaresse van Beauty ReBorn, schoonheidssalon en voedingsadvies, geloof ik erin dat voeding en uiterlijke verzorging hand in hand gaan. En om een misverstand te voorkomen ik hoef er echt niet uit te zien als een fotomodel of een afgetrainde topsportster. Ik wil me gewoon weer prettig voelen in mijn eigen lijf.

 

Op vakantie legde ik dit voor bij Mike. Mijn man weet iets meer tijd vrij te maken om toch even te gaan hardlopen. Hij doet dit door bijvoorbeeld onze dochter in de buggy mee te nemen, of hij loopt mee met zijn junioren die hij atletiektraining geeft. Toch had hij hetzelfde, zijn werk in de detailhandel is veel in het weekend en vraagt helaas veel van ons als gezin. Hierdoor is het moeilijk eens een weekend weg te plannen, op rust te komen en dingen te doen als gezin. Hij kan niet geheel trainen zoals hij wilt en als hij vrij heeft wil hij de tijd met ons zo goed mogelijk besteden.

 

Ik had besloten er een blog over te schrijven ”out in the open” ermee. Op deze manier heb ik geen excuses meer en kunnen de lezers van deze blog precies volgen hoe het met ons gaat en welke processen we doorlopen. Mike was op vakantie al flink begonnen met hardlopen en wandelen en naar schatting moet hij iets van 85+kg gewogen hebben voordat we op vakantie gingen. Met zijn 173cm lengte natuurlijk te zwaar. Ikzelf woog 82kg en met mijn 168cm ook te zwaar. Natuurlijk heeft de zwangerschap veel van mijn lichaam gevraagd. Maar nu is het tijd er echt iets aan te doen.

 

Ooit ben ik al eens voor de zwangerschap goed afgevallen van 77kg naar 66kg dankzij het PowerSlim programma. Zo tevreden over deze producten ben ik het zelf gaan gebruiken in de salon om zo ook andere mensen te helpen. Mike gebruikte het PowerSlim wel eens om in vorm te raken voor het sporten en niet zo zeer om flink kilo’s af te vallen. In 2016 liep hij de Roparun en daarvoor wilde hij in goede conditie aan de start verschijnen.

Inmiddels zijn we alweer 2 weken thuis van vakantie en zijn de veranderingen meteen in werking gezet. Inmiddels weegt Mike al 83,4kg en ikzelf 80,1kg na de vakantie hebben we niet alleen besloten iets aan ons gewicht te doen. De televisie gaat ook minder aan, we zetten weer wat meer muziek aan of lezen rustig in een magazine. Ook proberen we wat meer te bewegen, al is het maar even een blokje om met onze dochter in de buggy iedere kilometer is er weer een. Afgelopen zondag had Mike zin om te hardlopen en ik wilde graag fietsen met onze dochter. We hadden besloten deze gedachten lekker te mixen en toen is Mike gaan hardlopen en zijn mijn dochter en ik op de fiets meegegaan. Sportief bezig en toch lekker samen als gezin.

Ik vind het best wel eng om zo mijn eerste blog te beginnen en wat de reacties zullen zijn. Maar ik ben blij dat er nu verandering gaande is. Wellicht is dit wel herkenbaar of is er iemand die zich herkent.

“the happier you are the more beautiful you become”

 

Groetjes, Floor

Eindelijk op vakantie kostte het mij 4 dagen om echt te genieten…

10 gedachten over “Eindelijk op vakantie kostte het mij 4 dagen om echt te genieten…

 • 15 augustus 2018 om 09:59
  Permalink

  Heel herkenbaar! 😁 Wat goed van jullie zeg! Hier spelen ook dezelfde gedachtes😊. Na de vakantie wordt er serieus werk van gemaakt. Een goede mix tussen tijd voor jezelf en elkaar is zo belangrijk en je hierbij lekker voelen, super dat jullie het zo kunnen combineren. Goede tips ook😉. Veel succes samen! Leuk om te lezen.

  Beantwoorden
  • 16 augustus 2018 om 00:12
   Permalink

   Hey Lizzie, bedankt voor je leuke reactie. Je hebt gelijk, de tijd voor jezelf en voor elkaar is erg belangrijk. Fijn om te lezen dat je wat goede tips uit mijn blog hebt kunnen halen.

   Groetjes, Floor

   Beantwoorden
 • 15 augustus 2018 om 10:05
  Permalink

  Ik moet er een beetje van huilen…ik herken het zo! Pas moeder geworden en ik kan maar geen tijd en ruimte voor mezelf vinden. Koken was altijd mijn passie maar tegenwoordig is mijn hoofd te vol om er zelfs maar over na te denken! Tijdens mijn zwangerschap kwam ik maar 7 kilo bij die er na de geboorte van Lieve razend snel afvlogen. Ze zitten er dubbeldik weer bij door het vele afhaalvoer. Sporten zit er nog niet in door de bekkeninstabiliteit… wandelen gaat net. Ik lees nu jou blog en besef dat het overal dus heftig is als er een kindje wordt geboren. Lieve is nu 3 maanden… hopelijk kom ik ook weer meer aan mezelf toe als ze wat groter is. Nu eerst mijn post partum depressie maar overwinnen! Heel veel succes Floor en Mike! Jullie verdienen het om de beste versie van jezelf te zijn.

  Beantwoorden
  • 16 augustus 2018 om 00:34
   Permalink

   Hoi Bonsje, wat een mooi emotioneel bericht. Er veranderd ook zoveel als er een kindje komt. Je moet je rol als moeder vinden, als partner en ook weer als jezelf. Bij mij heeft dit ook een hele tijd geduurd, ik ben vaak nog aan het zoeken. En ik heb gemerkt dat, hoe eerlijker je over je gevoel en frustraties bent, hoe meer je merkt dat het bij anderen niet anders is. Heel veel succes!

   Groetjes Floor

   Beantwoorden
 • 15 augustus 2018 om 10:16
  Permalink

  Floor wat goed dat je er zo open over bent! Een heel herkenbaar verhaal. Tijd voor jezelf of elkaar nemen is lastig. Wij zoeken daar ook steeds naar. Na een hele dag werken ben je gewoon moe als de kids in bed liggen. Ben benieuwd naar het vervolg! 😘

  Beantwoorden
  • 16 augustus 2018 om 00:45
   Permalink

   Hey Jeanine, bedankt voor je lieve reactie. Ik zie in jou reactie ook weer een eigen herkenning. Maar de clichés zijn ook waar en jullie hebben een prachtig mooi gezin 😘

   Beantwoorden
 • 15 augustus 2018 om 13:13
  Permalink

  Hey Floor!! Wat moedig om dit zo te beschrijven. Door je zo kwetsbaar op te stellen en het te delen weet ik zeker dat het je niet alleen motiveert, maar ook anderen inspireert! Het is namelijk ook best wel een beetje veel herkenbaar 😉
  Ik doe met jullie mee!

  X Eefje

  Beantwoorden
  • 16 augustus 2018 om 00:56
   Permalink

   Hey Eefje, bedankt voor je lieve reactie. Jij hebt mij ook altijd erg geholpen door je open- en eerlijkheid. Misschien wel geïnspireerd 😘

   Beantwoorden
 • 15 augustus 2018 om 13:52
  Permalink

  Heel leuk geschreven Floor!

  Het klinkt misschien een beetje gek, maar ik vind het een verademing om te lezen dat andere ook last hebben van de dagelijkse beslommeringen. Daar hoor je namelijk nooit iemand over. Sinds ik weer een kantoorbaan heb vind ik het moeilijk om na een dag zitten weer actief te worden. Dat heeft zo mede effect op mijn gewicht en sportiviteit. Sinds een paar weken begin ik weer in de goede flow te komen. Mede dankzij de oude hardloopschema’s van the Funning company 😀

  Heel veel succes en ik lees later graag meer over jullie route!

  Beantwoorden
  • 16 augustus 2018 om 01:06
   Permalink

   Hoi Michelle, wat fijn dat je de motivatie weer gevonden hebt en dat Mike je daar weer bij heeft kunnen helpen. Zittend werk maakt het geheel niet makkelijker, dat merk ik ook. Maar ik weet zeker dat het ook jou gaat lukken om je weer lekker fit te voelen 💪

   Groetjes Floor

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *